Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
20/12/02

ITS vd Bettina Funk blir ny medlem av ETSI styrelse

ETSI:s generalförsamling valde den 1:a december 2020 sin nya styrelse för perioden 2020–2023. Bettina Funk, vd för Svenska informations- och telekommunikationsstandardiseringen (ITS), är en av de nya medlemmarna i styrelsen och gjorde entré med ett valresultat på ”Top-4” i den nya styrelsen.

– Jag är väldigt stolt och glad över att jag har fått förtroendet av så många ETSI-medlemmar samtidigt som jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Bettina. Men framför allt ser jag mycket fram emot att hjälpa till att skapa ETSI:s framtid tillsammans med alla andra duktiga styrelsemedlemmar.

Utöver standardisering på de klassiska områdena som radio- och telekommunikation har ETSI under de senaste åren gjort stora insatser inom standardisering av nya informationstekniska områden som till exempel cybersäkerhet. Utöver tekniska sakfrågor behöver ETSI även se till att utvecklingen av exempelvis New Legislative Framework-systemet (NLF) inom EU går åt rätt håll. Här kommer ETSI:s styrelse inom den kommande mandatperioden behöva axla uppgiften att tillsammans med CEN och CENELEC utarbeta nya samarbetsformer med kommissionen för att bibehålla den positiva effekten som standardiseringen har haft på utvecklingen av den gemensamma europeiska marknaden sedan införandet av NLF.

– Det är med stor glädje som vi idag kan annonsera att ETSI:s ca 900 medlemmar från 62 länder visat sitt starka stöd för Bettina och ITS, säger Magnus Madfors, ordförande för ITS. Med styrelseplatsen i ETSI får vi inom ITS en utmärkt insyn i ETSI:s kärnverksamhet samt ökar möjligheten för ITS att framföra svenska intressenters åsikter i viktiga frågeställningar. Styrelseuppdraget öppnar dessutom för ytterligare möjligheter för diskussioner med nationella myndigheter samt med kommissionen.

Nyheter24/06/11

Nyheter för EN 301 511 - GSM

Revideringen av denna EN initierades av en kommentar från kommissionen angående ett mätosäkerhetsvärde för ett specifikt effektintervall vid testning av mobilens effektnivå. Efter vidare analys konstaterade ETSI MSG att detta höga osäkerhetsvärde för det specifika...

Nyheter24/06/04

Ny harmoniserad standard för digitala signaturer inom e-handel.

Digitala signaturer är avgörande för säkerhet och förtroende inom elektronisk handel. Detta dokument täcker digitala signaturer som stöds av PKI och offentliga nyckelcertifikat och syftar till att uppfylla internationella krav för säkerhet i elektroniska transaktioner,...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem