Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
20/05/26

Remiss ApG 25 utgåva 3

ITS ApG 25 Utgåva 3 – Specifikation för dirigering m.m. av nödsamtal mot PSAP (SOS Alarm)

Inom ITS WG NI har arbete pågått att revidera ITS ApG 25 till Utgåveläge 3. Den tekniska specifikation anger sammankoppling och dirigering av nödsamtal/eCall från allmänna kommunikationsnät till gränssnittet (SOS-NTP) mot alarmeringscentraler (PSAP) som hanteras av SOS Alarm.

ITS ApG 25 avser nätsignalsystem SIP mot PSAP och kompletterar därmed Report ITS 24 som omfattar nätsignalsystem ISUP mot PSAP. Dokumentet kan laddas ner här.

De ändringar som införts i Utgåva 3 sedan föregående utgåva kan sammanfattas enligt nedan:

1) Stöd för realtidstext (RTT)

2) Stöd för utökad lokaliseringsinformation (SIP Geolocation)

3) Terminologibyte, VSP (Voice Service Provider) ersatt med ECSP (Electronic Communication Service Provider)

4) Tillägg/justerning av referenslistan

Rapportörerna för ITS ApG 25 har gjort en överskådlig sammanfattning i tabellform där det framgår vad de olika ITS-specifikationerna omfattar när det gäller dirigering m.m. av nödsamtal/eCall mot PSAP i Sverige. Den kan laddas ner häroch det är den blåfärgade raden som beskriver den ITS-specifikation som nu är föremål för den aktuella ITS remissen.

ITS ApG 25 hänvisar även till en specifikation som SOS Alarm tagit fram för IP/SIP inkoppling mot PSAP – denna specifikation kan laddas ner här.

Remisstiden är till senast den 17 juni 2020.

Nyheter23/01/24

Cybersäkerhetskonferens

Den 7 februari går den sjunde årliga cybersäkerhetskonferensen av stapeln! Under 2022:s konferens deltog 3000 experter och i år fortsätter den växa! Temat för årets konferens är ”European Standardization in support of the EU Legislation”...

Nyheter23/01/12

Save the date – Webbinar!

Den 23 februari 2023 kl 10-12 kommer vi hålla i ett webbinarie, och alla ITS-medlemmar och svenska ETSI-medlemmar är välkomna att delta. Under webbinariet kommer vi prata om diskussionerna som just nu pågår i ETSI...

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem