Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
24/07/03

Två nya standarder att läsa i sommar!

Nu finns två standarder ute på remiss, med sista dag för kommentarer den 24 september!

ETSI Introducerar Ny Standard för Industriella IoT-Applikationer

ETSI, Europeiska standardiseringsinstitutet, har nyligen antagit den uppdaterade versionen ETSI EN 303 354 V1.1.8 (2024-06). Den nya standarden syftar till att förbättra interoperabilitet och säkerhet för radiokommunikationssystem som används för industriella IoT-applikationer. Genom att specificera tekniska krav och protokoll för radiotillgång, främjar ETSI EN 303 354 V1.1.8 effektiviteten och tillförlitligheten hos IoT-nätverk, vilket stöder innovation och tillväxt inom digitaliseringen av industriella processer.

Här kan du läsa & ladda ner standarden!

ETSI Publicerar Ny Standard för 5G Kommunikationssystem

ETSI, Europeiska standardiseringsinstitutet, har nyligen släppt den nya standarden ETSI EN 303 760 V1.1.0 (2024-06). Denna standard fokuserar på att förbättra prestanda och säkerhet för 5G-kommunikationssystem. Genom att definiera avancerade tekniska specifikationer och säkerhetsprotokoll, syftar ETSI EN 303 760 V1.1.0 till att stärka robustheten och effektiviteten i 5G-nätverk, vilket underlättar snabbare och mer pålitliga trådlösa tjänster för både konsumenter och industriella användare.

Här kan du läsa & ladda ner standarden!

Alla synpunkter och kommentarer för båda standarder, är välkomna fram till den 24 september!

Nyheter24/07/09

Digital Video Broadcasting, ute för omröstning!

För att kunna titta på tv i din sommarstuga har ETSI, tillsammans med EBU, tagit fram EN 302 307-2. Denna standard beskriver andra generationens ramstruktur, kanalkodning och moduleringssystem för sändning, interaktiva tjänster, nyhetsinsamling och andra...

Nyheter24/06/28

Glad sommar!

Äntligen är det dags att få njuta av sommarens solstrålar! ITS-kansliet kommer att hålla stängt till och med den 21 juli. Under denna tid kommer vi endast att använda våra mobiler för att lyssna på...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem