Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
24/06/11

Nyheter för EN 301 511 – GSM

Revideringen av denna EN initierades av en kommentar från kommissionen angående ett mätosäkerhetsvärde för ett specifikt effektintervall vid testning av mobilens effektnivå. Efter vidare analys konstaterade ETSI MSG att detta höga osäkerhetsvärde för det specifika effektintervallet inte påverkade mätosäkerheten och noggrannheten i kravtestet.

Dessutom noterade MSG att:
• Arbetet har pågått i fem år utan bidrag, och inget företag är villigt att fortsätta arbetet med denna EN.
• 3GPP har inte uppdaterat källspecifikationerna för GSM på flera år, vilket innebär att EN inte behöver uppdateras för att införliva 3GPP-ändringar.

MSG drog därför slutsatsen att den nuvarande versionen av EN 301 511 fortfarande är lämplig för RED och att det inte finns något intresse eller någon fördel med en revidering. Därför anser MSG att WI bör avslutas.

Alla kommentarer välkomnas fram till den 15 juni!

Här kan du läsa & ladda ner standarden!

Nyheter24/06/04

Ny harmoniserad standard för digitala signaturer inom e-handel.

Digitala signaturer är avgörande för säkerhet och förtroende inom elektronisk handel. Detta dokument täcker digitala signaturer som stöds av PKI och offentliga nyckelcertifikat och syftar till att uppfylla internationella krav för säkerhet i elektroniska transaktioner,...

Nyheter24/05/30

Ny harmoniserad standard för AdES-digitala signaturer.

En ny harmoniserad standard är på ingång, som beskriver procedurer för skapande och validering av AdES-digitala signaturer, baserade på asymmetrisk kryptografi och offentliga nyckelcertifikat. Det här är den första versionen som ska antas som europeisk...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem