Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
24/06/04

Ny harmoniserad standard för digitala signaturer inom e-handel.

Digitala signaturer är avgörande för säkerhet och förtroende inom elektronisk handel. Detta dokument täcker digitala signaturer som stöds av PKI och offentliga nyckelcertifikat och syftar till att uppfylla internationella krav för säkerhet i elektroniska transaktioner, inklusive EU-förordning nr 910/2014.

Dokumentet, som kan användas för alla typer av transaktioner och miljöer, är nu en europeisk norm efter att tidigare varit en teknisk specifikation.

ETSI TR 119 100 ger vägledning om hur detta dokument kan användas inom ramen för standarder för elektronisk handel.

Kommentarer välkomnas fram till den 22 juni!

Här kan du läsa & ladda ner standarden!

Nyheter24/06/11

Nyheter för EN 301 511 - GSM

Revideringen av denna EN initierades av en kommentar från kommissionen angående ett mätosäkerhetsvärde för ett specifikt effektintervall vid testning av mobilens effektnivå. Efter vidare analys konstaterade ETSI MSG att detta höga osäkerhetsvärde för det specifika...

Nyheter24/05/30

Ny harmoniserad standard för AdES-digitala signaturer.

En ny harmoniserad standard är på ingång, som beskriver procedurer för skapande och validering av AdES-digitala signaturer, baserade på asymmetrisk kryptografi och offentliga nyckelcertifikat. Det här är den första versionen som ska antas som europeisk...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem