Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
24/05/30

Ny harmoniserad standard för AdES-digitala signaturer.

En ny harmoniserad standard är på ingång, som beskriver procedurer för skapande och validering av AdES-digitala signaturer, baserade på asymmetrisk kryptografi och offentliga nyckelcertifikat. Det här är den första versionen som ska antas som europeisk norm efter att tidigare varit en teknisk specifikation.

Dokumentet stöder EU-förordning nr 910/2014 och introducerar generella principer och signaturklasser för långsiktig verifierbarhet. Juridiska krav kan specificeras genom policyer enligt förordningen (EU) 910/2014.

Kommentarer välkomnas fram till den 16 juni!

Här kan du läsa & ladda ner standarden!

Nyheter24/06/11

Nyheter för EN 301 511 - GSM

Revideringen av denna EN initierades av en kommentar från kommissionen angående ett mätosäkerhetsvärde för ett specifikt effektintervall vid testning av mobilens effektnivå. Efter vidare analys konstaterade ETSI MSG att detta höga osäkerhetsvärde för det specifika...

Nyheter24/06/04

Ny harmoniserad standard för digitala signaturer inom e-handel.

Digitala signaturer är avgörande för säkerhet och förtroende inom elektronisk handel. Detta dokument täcker digitala signaturer som stöds av PKI och offentliga nyckelcertifikat och syftar till att uppfylla internationella krav för säkerhet i elektroniska transaktioner,...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem