Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
24/02/14

Standarder för omröstning!

Nu är två standarder för kortdistansutrustning tillgängliga för kommentarer och omröstning: Utkasten på ETSI EN 303 883-1 och -2 beskriver användningen av ultrabredband och hur man mäter sändare och mottagare.

Ultra Wide Band (UWB) är en radioteknologi som möjliggör en ny generation av höghastighetsdataöverföring för kortdistansutrustning, platsspårning och sensorer, vilket öppnar upp nya marknader med innovativa applikationer. UWB kan integreras som en del av portabel elektrisk utrustning såsom mobiltelefoner eller bärbara datorer.

Med en bred användning av olika frekvenser upp till flera gigahertz kan UWB möjliggöra platsspårning med hög noggrannhet, även genom hinder som väggar, möbler eller andra svåra radioutbredningsförhållanden.

För att dessa standarder ska fastställas som svenska standarder behöver vi dina kommentarer och förslag till omröstning!

Alla standarder för omröstning hittar du här!

Nyheter24/06/11

Nyheter för EN 301 511 - GSM

Revideringen av denna EN initierades av en kommentar från kommissionen angående ett mätosäkerhetsvärde för ett specifikt effektintervall vid testning av mobilens effektnivå. Efter vidare analys konstaterade ETSI MSG att detta höga osäkerhetsvärde för det specifika...

Nyheter24/06/04

Ny harmoniserad standard för digitala signaturer inom e-handel.

Digitala signaturer är avgörande för säkerhet och förtroende inom elektronisk handel. Detta dokument täcker digitala signaturer som stöds av PKI och offentliga nyckelcertifikat och syftar till att uppfylla internationella krav för säkerhet i elektroniska transaktioner,...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem