Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
24/02/14

Standarder för omröstning!

Nu är två standarder för kortdistansutrustning tillgängliga för kommentarer och omröstning: Utkasten på ETSI EN 303 883-1 och -2 beskriver användningen av ultrabredband och hur man mäter sändare och mottagare.

Ultra Wide Band (UWB) är en radioteknologi som möjliggör en ny generation av höghastighetsdataöverföring för kortdistansutrustning, platsspårning och sensorer, vilket öppnar upp nya marknader med innovativa applikationer. UWB kan integreras som en del av portabel elektrisk utrustning såsom mobiltelefoner eller bärbara datorer.

Med en bred användning av olika frekvenser upp till flera gigahertz kan UWB möjliggöra platsspårning med hög noggrannhet, även genom hinder som väggar, möbler eller andra svåra radioutbredningsförhållanden.

För att dessa standarder ska fastställas som svenska standarder behöver vi dina kommentarer och förslag till omröstning!

Alla standarder för omröstning hittar du här!

Nyheter24/04/18

Ny generaldirektör för ETSI!

Den 16 april röstade ETSI generalförsamling fram Jan Ellsberger att ta över rollen som generaldirektör för ETSI, en av de tre europeiska standardiseringsorganisationerna för EU. Jan beräknas tillträda posten inom någon månad, med placering vid...

Nyheter24/04/12

Röstning pågår!

Att bygga förtroende i onlinemiljön är nyckeln till ekonomisk och social utveckling. Bristande förtroende, särskilt på grund av en upplevd brist på säkerhet, gör att konsumenter, företag och förvaltningar tvekar att genomföra transaktioner elektroniskt och...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem