Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
23/04/06

CSS Naked Day på söndag den 9 april!

ITS uppmärksammar CSS Naked Day för att belysa det hårda frontend-arbetet bakom webbplatsers utseende – CSS!

Dagens samhälle ställer höga krav på att användare ska bemästra ny teknik, och det finns många äldre liksom personer med funktionsnedsättningar som är beroende av tillgänglighetsanpassning (WCAG).

Tar man bort CSS:en (Cascading Style Sheets) avslöjas tex innehållshierarkierna som ligger inbäddade inom HTML. Bra HTML och webbdesign är grunden till tillgänglighetsanpassning.

Om du är intresserad av tillgänglighetsanpassning så finns det många som kan hjälpa och idag väljer vi att ge lite extra uppmärksamhet till vår ITS-arbetsgrupp HF Human Factors. De arbetar med information till EU-kommissionens beslut om att alla länder ska ha samma krav på tillgänglighet vid offentlig upphandling av IT. Tillgänglighetsstandarden är gratis och kan laddas ned här.

Nyheter23/09/28

Ny remiss ute!

Inom arbetsgruppen Networking Interworking (ITS WG NI) har ett arbete pågått för att utveckla och lansera den första utgåvan av den nya ITS Application Guide. Denna guide är avsedd att definiera rekommenderade tonmeddelanden som bör...

Nyheter23/09/26

Uppdatering av ASiC!

Nu har ETSI:s tekniska kommitté ESI, Electronic Signatures and Infrastructures, godkänt en ny arbetspunkt för uppdatering av ETSI EN 319 162-1 V1.1.1 ASiC (Associated Signature Containers. Del 1: Building blocks and ASiC baseline containers). Syftet...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem