Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
23/04/06

CSS Naked Day på söndag den 9 april!

ITS uppmärksammar CSS Naked Day för att belysa det hårda frontend-arbetet bakom webbplatsers utseende – CSS!

Dagens samhälle ställer höga krav på att användare ska bemästra ny teknik, och det finns många äldre liksom personer med funktionsnedsättningar som är beroende av tillgänglighetsanpassning (WCAG).

Tar man bort CSS:en (Cascading Style Sheets) avslöjas tex innehållshierarkierna som ligger inbäddade inom HTML. Bra HTML och webbdesign är grunden till tillgänglighetsanpassning.

Om du är intresserad av tillgänglighetsanpassning så finns det många som kan hjälpa och idag väljer vi att ge lite extra uppmärksamhet till vår ITS-arbetsgrupp HF Human Factors. De arbetar med information till EU-kommissionens beslut om att alla länder ska ha samma krav på tillgänglighet vid offentlig upphandling av IT. Tillgänglighetsstandarden är gratis och kan laddas ned här.

Nyheter24/06/11

Nyheter för EN 301 511 - GSM

Revideringen av denna EN initierades av en kommentar från kommissionen angående ett mätosäkerhetsvärde för ett specifikt effektintervall vid testning av mobilens effektnivå. Efter vidare analys konstaterade ETSI MSG att detta höga osäkerhetsvärde för det specifika...

Nyheter24/06/04

Ny harmoniserad standard för digitala signaturer inom e-handel.

Digitala signaturer är avgörande för säkerhet och förtroende inom elektronisk handel. Detta dokument täcker digitala signaturer som stöds av PKI och offentliga nyckelcertifikat och syftar till att uppfylla internationella krav för säkerhet i elektroniska transaktioner,...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem