Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
23/02/11

112-dagen

Vet du om att du kan ringa 112 i hela Europa, om du är i en nödsituation? 

Idag den, 11 februari, är det internationella 112-dagen och dagens syfte är, som du kanske redan gissat, att sprida den här informationen till fler! 

En spännande nyhet är att ETSI tagit fram en ny standard som möjliggör överföring av positionsdata från den som ringer ett 112-samtal från en mobiltelefon. Detta kommer att kunna rädda många liv, då det kan användas när den som ringer antingen inte vet, har möjlighet eller är för sjuk för att kunna dela sin position med 112-operatören.  

Vår alldeles egna WG NI-grupp arbetar flitigt med standarder och frågor som rör 112. Till exempel arbetar de med hur 112-samtal routas i Sverige, vilket betyder att de säkerställer att alla 112-samtal hamnar hos rätt operatör och räddningstjänst.  

Utan att överdriva kan vi säga att jobbet som läggs ner på dessa standarder är livsviktiga. Vi behöver förstås också lyfta och tacka alla de som arbetar inom räddningstjänsten – ni räddar liv varje dag!  

Tack!  

Nyheter24/06/11

Nyheter för EN 301 511 - GSM

Revideringen av denna EN initierades av en kommentar från kommissionen angående ett mätosäkerhetsvärde för ett specifikt effektintervall vid testning av mobilens effektnivå. Efter vidare analys konstaterade ETSI MSG att detta höga osäkerhetsvärde för det specifika...

Nyheter24/06/04

Ny harmoniserad standard för digitala signaturer inom e-handel.

Digitala signaturer är avgörande för säkerhet och förtroende inom elektronisk handel. Detta dokument täcker digitala signaturer som stöds av PKI och offentliga nyckelcertifikat och syftar till att uppfylla internationella krav för säkerhet i elektroniska transaktioner,...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem