Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
23/02/11

112-dagen

Vet du om att du kan ringa 112 i hela Europa, om du är i en nödsituation? 

Idag den, 11 februari, är det internationella 112-dagen och dagens syfte är, som du kanske redan gissat, att sprida den här informationen till fler! 

En spännande nyhet är att ETSI tagit fram en ny standard som möjliggör överföring av positionsdata från den som ringer ett 112-samtal från en mobiltelefon. Detta kommer att kunna rädda många liv, då det kan användas när den som ringer antingen inte vet, har möjlighet eller är för sjuk för att kunna dela sin position med 112-operatören.  

Vår alldeles egna WG NI-grupp arbetar flitigt med standarder och frågor som rör 112. Till exempel arbetar de med hur 112-samtal routas i Sverige, vilket betyder att de säkerställer att alla 112-samtal hamnar hos rätt operatör och räddningstjänst.  

Utan att överdriva kan vi säga att jobbet som läggs ner på dessa standarder är livsviktiga. Vi behöver förstås också lyfta och tacka alla de som arbetar inom räddningstjänsten – ni räddar liv varje dag!  

Tack!  

Nyheter23/09/28

Ny remiss ute!

Inom arbetsgruppen Networking Interworking (ITS WG NI) har ett arbete pågått för att utveckla och lansera den första utgåvan av den nya ITS Application Guide. Denna guide är avsedd att definiera rekommenderade tonmeddelanden som bör...

Nyheter23/09/26

Uppdatering av ASiC!

Nu har ETSI:s tekniska kommitté ESI, Electronic Signatures and Infrastructures, godkänt en ny arbetspunkt för uppdatering av ETSI EN 319 162-1 V1.1.1 ASiC (Associated Signature Containers. Del 1: Building blocks and ASiC baseline containers). Syftet...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem