Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
22/05/03

Save the date – till vårt gratisevent!

ETSI är glada att kunna bjuda in det internationella lärarsamfundet till det första fysiska gratiseventet inom undervisning av standardiseringar den 6 oktober 2022. Professorer, föreläsare och lärare kommer att samlas hos ETSI i syfte att bilda nästa generation av ”ICT Standards People”.

Läs mer om eventet här: https://www.etsi.org/events/2042-etsi-easworkshop

Som ett av de ledande standardiseringsorganen för IKT i Europa, officiellt erkänt av Europeiska unionen, har ETSI utvecklat en lärobok och en uppsättning läromedel om IKT-standardisering. Dess 2:a upplaga, publicerad i februari 2022, ”Understanding ICT Standardization: Principles and Practice”, producerades tillsammans med en omfattande uppsättning av nästan 400 bilder för att användas som läromedel. Läromaterialet är mångsidigt, kan användas helt eller delvis, och lämpar sig för både grund- och forskarutbildningskurser, oavsett om de fokuserar på tekniska, juridiska eller kommersiella aspekter.

Läroboken är gratis och tillgänglig för alla, bilderna finns att tillgå på begäran för de lärare som önskar.

ETSI samarbetar för närvarande med nästan 50 europeiska universitet, som framgångsrikt har integrerat IKT-standardisering i sina studenters läroplan, vilket ger ett specifikt värde till kursinnehållet. Vi erbjuder råd och stöd till akademiska institutioner som vill lära sig mer.

Genom att delta i evenemanget den 6 oktober får universitetsprofessorer, föreläsare och lärare möjlighet att lära sig mer om de olika aspekterna av IKT-standardisering och snabbt förstå hur man använder materialet på bästa sätt. Eventet hålls på ETSI:s huvudkontor i Sophia Antipolis, ”Europas Silicon Valley” och erbjuder en unik möjlighet att träffa författarna till läromaterialet och ge feedback. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att nätverka och utbyta erfarenheter under nätverkscocktail i slutet av dagen.

Läs mer och registrera dig till gratiseventet här!
https://www.etsi.org/events/2042-etsi-easworkshop
https://portal.etsi.org/Meetings.aspx#/meeting?MtgId=43976

Vi ser fram emot att träffa dig på den franska rivieran! 

 

Nyheter23/01/24

Cybersäkerhetskonferens

Den 7 februari går den sjunde årliga cybersäkerhetskonferensen av stapeln! Under 2022:s konferens deltog 3000 experter och i år fortsätter den växa! Temat för årets konferens är ”European Standardization in support of the EU Legislation”...

Nyheter23/01/12

Save the date – Webbinar!

Den 23 februari 2023 kl 10-12 kommer vi hålla i ett webbinarie, och alla ITS-medlemmar och svenska ETSI-medlemmar är välkomna att delta. Under webbinariet kommer vi prata om diskussionerna som just nu pågår i ETSI...

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem