Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
22/04/27

ETSI släpper sin årsrapport tillsammans med arbetsprogram för 2022-2023!

ETSI släpper sin årsrapport som ser tillbaka på 2021 års framgångar, tillsammans med det framåtblickande arbetsprogrammet för 2022-2023. Arbetsprogrammet visar på omfattningen och mångfalden av ETSI:s standardiseringsaktiviteter. Här kan du läsa mer: https://www.etsi.org/e-brochure/Annual-Reports/AR-202204/mobile/index.html

ETSI:s årsrapport berättar om de tekniska gruppernas arbete samt alla aktiviteter man haft tillsammans med partners, liksom antalet publicerade leveranser och finansiella rapporter under 2021. Trots ytterligare ett utmanande år utan fysiska möten, har det släppts över hela 1800 standarder och specifikationer.

Arbetsprogrammet belyser kommande aktiviteter för ETSI:s tekniska kommittéer, branschspecifika motionsgrupper samt andra organ som skapar standarder. Detta tillsammans med tillhörande leveranser för ett stort antal olika tekniker, marknadssektorer och användarbehov.

Här följer några av alla spännande områden som ETSI tar upp i sina nuvarande och kommande aktiviteter:. Det kommer att bli skärpt fokus på AI och cybersäkerhet som sträcker sig inom flera spännande områden. 6G pre-forskningsstandardisering med diskussioner kring rekonfigurerbara intelligenta ytor samt Augmented Reality. Advanced Mobile Location för nödkommunikation som vi tidigare berättat om och även partnerskapsprojektet 3GPP samt oneM2M. 

Arbetsprogrammet visar på ETSIs omfattning och mångfald av standardiseringsaktiviteter. För att läsa mer om dessa samt hålla dig uppdaterad på nya initiativ och specifikationer, läs mer här: (på engelska)https://www.etsi.org/e-brochure/Work-Programme/2022-2023/mobile/index.html

Nyheter23/01/24

Cybersäkerhetskonferens

Den 7 februari går den sjunde årliga cybersäkerhetskonferensen av stapeln! Under 2022:s konferens deltog 3000 experter och i år fortsätter den växa! Temat för årets konferens är ”European Standardization in support of the EU Legislation”...

Nyheter23/01/12

Save the date – Webbinar!

Den 23 februari 2023 kl 10-12 kommer vi hålla i ett webbinarie, och alla ITS-medlemmar och svenska ETSI-medlemmar är välkomna att delta. Under webbinariet kommer vi prata om diskussionerna som just nu pågår i ETSI...

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem