Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
22/04/27

ETSI släpper sin årsrapport tillsammans med arbetsprogram för 2022-2023!

ETSI släpper sin årsrapport som ser tillbaka på 2021 års framgångar, tillsammans med det framåtblickande arbetsprogrammet för 2022-2023. Arbetsprogrammet visar på omfattningen och mångfalden av ETSI:s standardiseringsaktiviteter. Här kan du läsa mer: https://www.etsi.org/e-brochure/Annual-Reports/AR-202204/mobile/index.html

ETSI:s årsrapport berättar om de tekniska gruppernas arbete samt alla aktiviteter man haft tillsammans med partners, liksom antalet publicerade leveranser och finansiella rapporter under 2021. Trots ytterligare ett utmanande år utan fysiska möten, har det släppts över hela 1800 standarder och specifikationer.

Arbetsprogrammet belyser kommande aktiviteter för ETSI:s tekniska kommittéer, branschspecifika motionsgrupper samt andra organ som skapar standarder. Detta tillsammans med tillhörande leveranser för ett stort antal olika tekniker, marknadssektorer och användarbehov.

Här följer några av alla spännande områden som ETSI tar upp i sina nuvarande och kommande aktiviteter:. Det kommer att bli skärpt fokus på AI och cybersäkerhet som sträcker sig inom flera spännande områden. 6G pre-forskningsstandardisering med diskussioner kring rekonfigurerbara intelligenta ytor samt Augmented Reality. Advanced Mobile Location för nödkommunikation som vi tidigare berättat om och även partnerskapsprojektet 3GPP samt oneM2M. 

Arbetsprogrammet visar på ETSIs omfattning och mångfald av standardiseringsaktiviteter. För att läsa mer om dessa samt hålla dig uppdaterad på nya initiativ och specifikationer, läs mer här: (på engelska)https://www.etsi.org/e-brochure/Work-Programme/2022-2023/mobile/index.html

Nyheter23/09/28

Ny remiss ute!

Inom arbetsgruppen Networking Interworking (ITS WG NI) har ett arbete pågått för att utveckla och lansera den första utgåvan av den nya ITS Application Guide. Denna guide är avsedd att definiera rekommenderade tonmeddelanden som bör...

Nyheter23/09/26

Uppdatering av ASiC!

Nu har ETSI:s tekniska kommitté ESI, Electronic Signatures and Infrastructures, godkänt en ny arbetspunkt för uppdatering av ETSI EN 319 162-1 V1.1.1 ASiC (Associated Signature Containers. Del 1: Building blocks and ASiC baseline containers). Syftet...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem