Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
22/04/12

Talkvalitet – hur den nya ETSI-talkodeken kan användas i nätverksplanering!

ETSI TC STQ (Speech and Multimedia Transmission Quality) efterlyser experter till en ’Testing Task Force’ (TTF) för karakterisering av den nya ETSI-talkodeken baserad på subjektiva testdatabaser.

Den nya ETSI TTF T021 utökar arbetet av den tidigare ETSI TTF T005. Där testades den nya ETSI-talkodeken på prestanda och kvalitet, med hjälp av kontrollerade subjektiva lyssningstester. Paneler av manliga och kvinnliga lyssnare bedömde talkvaliteten från en mix av manliga och kvinnliga talare.

Efter slutförandet av TTF T005 och tillkännagivandet av resultaten till andra standardutvecklingsorganisationer, kom en begäran till ETSI TC STQ från ITU-T Study Group 12 som efterfrågade information om hur den nya ETSI-talkodeken kan användas i nätverksplanering. De bad ETSI att undersöka hur väl ITU-T:s instrumentellt mått på talkvalitet, ITU-T P.863, förutsäger den subjektiva kvaliteten som ETSI TTF T005 bedömde.

Detta nya projekt av ETSI TTF T021 kommer att bygga på resultat från ETSI TTF T005 och kommer att utföra det arbete som krävs för att svara på ITU-T-förfrågan.

Om du vill vara en del av denna testgrupp men ännu inte är medlem i ETSI, kontakta gärna ITS för mer information.

Maila oss på info@its.se

Nyheter23/01/24

Cybersäkerhetskonferens

Den 7 februari går den sjunde årliga cybersäkerhetskonferensen av stapeln! Under 2022:s konferens deltog 3000 experter och i år fortsätter den växa! Temat för årets konferens är ”European Standardization in support of the EU Legislation”...

Nyheter23/01/12

Save the date – Webbinar!

Den 23 februari 2023 kl 10-12 kommer vi hålla i ett webbinarie, och alla ITS-medlemmar och svenska ETSI-medlemmar är välkomna att delta. Under webbinariet kommer vi prata om diskussionerna som just nu pågår i ETSI...

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem