Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
22/01/27

Ny SME fokusgrupp för Smart Communities

ITS stödjer små och medelstora företag med extra anpassade medlemsbidrag och möjliggör att de kan engagera sig i standardiseringen på IKT-område. 25% av dagens ITS medlemmar räknas som SME.

Vi vill därför uppmärksamma om en ny SME fokusgrupp för ”Smart Communities” och en katalog för digitala lösningar för smarta kommuner och samhällsgrupper. Små och medelstora företag som erbjuder digitala lösningar för smarta kommuner och samhällsgrupper är inbjudna att lägga till deras lösningar i katalogen till och med 15 februari. Finns även möjlighet att gå med i fokusgruppen.

Inbjudan låter som följande:

To showcase the excellence of European digital SMEs to local, national and European Public Administrations, DIGITAL SME will soon release a catalogue of ”SMEs´digital solutions for smart cities” and launch an SME Focus Group on Smart Communities. The call is open to SMEs digital solutions for both urban and rural ecosystems.

The best solutions will be presented in the launch event of the newly established Focus Group Smart Communities.  In this occasion, representatives from the European Commission for the Living-in.eu initiative andrepresentatives of municipalities, local governments and public procurers will be invited to discuss together with SMEs the importance of an open innovation ecosystem for the public procurement of digital services.You have time until the 15 of February to submit your digital solution for smart cities by clicking on the link below: Submit your digital solution here

This call to action comes with the increased participation of the European DIGITAL SME Alliance in the Smart Communities domain at the European level, with the support to the European Commission flagship initiative for the digital transformation of European cities, Living-in.eu, and participation in the AURORAL project. DIGITAL SME is committed to ensure that European digital SMEs are strongly positioned in the European public procurement market having easier access to public tenders and offer their cutting-edge solutions. SMEs are active players in their local communities and this gives them an important advantage in providing innovative and tailored digital solutions not only to local businesses, but also to Public Administrations.

Frågor eller funderingar?

Frågor skickas till Alessandra Zini  a.zini@digitalsme.eu

Nyheter24/04/18

Ny generaldirektör för ETSI!

Den 16 april röstade ETSI generalförsamling fram Jan Ellsberger att ta över rollen som generaldirektör för ETSI, en av de tre europeiska standardiseringsorganisationerna för EU. Jan beräknas tillträda posten inom någon månad, med placering vid...

Nyheter24/04/12

Röstning pågår!

Att bygga förtroende i onlinemiljön är nyckeln till ekonomisk och social utveckling. Bristande förtroende, särskilt på grund av en upplevd brist på säkerhet, gör att konsumenter, företag och förvaltningar tvekar att genomföra transaktioner elektroniskt och...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem