Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
21/12/16

ICT rolling plan 2022

Varje år uppdaterar EU-kommissionen sin strategi för standardisering i syfte att stödja unionens politik och stärka en digital inre marknad.

Den rullande planen för IKT-standardisering utgör en unik brygga mellan EU:s politik och standardiseringsverksamhet avseende informations- och kommunikationsteknik (IKT). 

Planen försöker lista alla kända områden där IKT-standardisering skulle kunna stödja EU:s politiska mål. Den beskriver också kraven för IKT-standardisering, översätter dem till åtgärder och tillhandahåller en uppföljningsmekanism för åtgärderna. Planen fokuserar på åtgärder som kan stödja EU:s politik och gör inte anspråk på att vara lika komplett som arbetsprogrammen för de olika standardiseringsorganen.

Den rullande planen för 2022 kommer att identifiera 170 åtgärder grupperade i 37 teknik- eller tillämpningsområden under fyra teman: nyckelfaktorer och säkerhet, samhälleliga utmaningar, innovation för den inre marknaden och hållbar tillväxt.

Det kommer även finnas ett kapitel om grundläggande ämnen som inkluderar dataekonomi, cybersäkerhet och e-integritet. Dessa tekniska områden sträcker sig horisontellt över hela standardiseringen.

Planen kommer presenteras i februari 2022 och de tre formella standardiseringsorganen i Sverige, ITS (Svenska Informations- och Telekommunikationsstandardiseringen), SEK Svensk Elstandard och SIS (Svenska institutet för standarder) kommer tillsammans att bjuda in till dialog för att diskutera hur IKT-planen kan användas på bästa sätt i Sverige.

Är du intresserad och vill veta mer?

Håll utkik och hör av dig redan idag till info@its.se om du är intresserad av ämnet så att vi kan inkludera dig i vår kommunikation.

 

 

Nyheter23/01/24

Cybersäkerhetskonferens

Den 7 februari går den sjunde årliga cybersäkerhetskonferensen av stapeln! Under 2022:s konferens deltog 3000 experter och i år fortsätter den växa! Temat för årets konferens är ”European Standardization in support of the EU Legislation”...

Nyheter23/01/12

Save the date – Webbinar!

Den 23 februari 2023 kl 10-12 kommer vi hålla i ett webbinarie, och alla ITS-medlemmar och svenska ETSI-medlemmar är välkomna att delta. Under webbinariet kommer vi prata om diskussionerna som just nu pågår i ETSI...

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem