Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
21/11/25

Uppdaterad standard för robotgräsklippare, vi behöver dina synpunkter!

Uppdatering av ETSI EN 303 447 – ”Inductive loop systems for robotic mowers” är ute för omröstning. Denna standard beskriver tekniska egenskaper och metoder för att verifiera robotgräsklippare som använder ett induktivt loop system (RMI) under 148,5 kHz.

Har du synpunkter? Skicka dessa till info@its.se innan den 3 december 2021.

Så här säger vår medlem Husqvarna om standarden: ”Husqvarna har varit delaktiga i standardframtagningen av 303 447, det är en viktig standard för oss. Standarder är generellt viktiga för Husqvarna, de är ett effektivt sätt att visa att vi uppfyller gällande lagkrav. De innehåller också tydliga krav som vi kan förhålla oss till och ger en ”rättvis spelplan” jämfört med våra konkurrenter. Att vara delaktiga i standardiseringen ger oss möjlighet att agera på kommande krav tidigt och också bidra med produktspecifik kunskap för att standarden ska bli verifieringsbar på ett effektivt sätt.”

Här kan du läsa den uppdaterade standarden:  https://www.etsi.org/deliver/etsi_en/303400_303499/303447/01.03.00_20/en_303447v010300a.pdf

Nyheter23/09/28

Ny remiss ute!

Inom arbetsgruppen Networking Interworking (ITS WG NI) har ett arbete pågått för att utveckla och lansera den första utgåvan av den nya ITS Application Guide. Denna guide är avsedd att definiera rekommenderade tonmeddelanden som bör...

Nyheter23/09/26

Uppdatering av ASiC!

Nu har ETSI:s tekniska kommitté ESI, Electronic Signatures and Infrastructures, godkänt en ny arbetspunkt för uppdatering av ETSI EN 319 162-1 V1.1.1 ASiC (Associated Signature Containers. Del 1: Building blocks and ASiC baseline containers). Syftet...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem