Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
23/10/04

Spännande nyheter inom satellitkommunikation!

ETSIs tekniska kommitté ”Satellite Earth Stations and Systems (SES)” har godkänt en ny arbetspunkt för att uppdatera ETSI EN 302 574-1 V2.1.2 , en harmoniserad standard för mobila jordstationer (MES) som verkar inom frekvensbanden 1 980 MHz till 2 010 MHz (jord-till-rymd) och 2 170 MHz till 2 200 MHz (rymd-till-jord).

Denna standard täcker de väsentliga kraven enligt artikel 3.2 i direktiv 2014/53/EU, med fokus på kompletterande markkomponenter (CGC) för bredbandsystem. Syftet med arbetspunkten är att revidera EN 302 574-1 med avseende på konventionell CGC, med uppdaterade referenser till de publicerade versionerna av EN 301 908, version 13 och 15, samt att göra eventuella nödvändiga ändringar för att vara i linje med nuvarande förväntningar från Europeiska kommissionen och tillgängliga kommentarer.

Satellitsystem utgör en betydande del av våra kommunikationssystem, om du är intresserad av att delta i detta arbete så är du varmt välkommen!

Nyheter24/05/07

Uppdaterade krav för kortdistansutrustning (SRD).

Del 2 av standardserien EN 300 220 för kortdistansutrustning är här! Dokumentet är en av de mest nedladdade standarderna i ETSI:s portfölj och den första versionen gavs ut 1993. Standarden täcker frekvensområdet 25 MHz till...

Nyheter24/04/30

En helt ny standard!

Nu finns ett utkast för en helt ny harmoniserad standard för Wideband Data Transmission Systems (WDTS) som använder 57-71 GHz-bandet Standarden är utarbetad av ETSI:s tekniska kommitté för bredbandsradiotillgångsnät (BRAN) och är nu i omröstningsfasen...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem