Logga inBli medlem
background-logo-part-1background-logo-part-2
23/10/04

Spännande nyheter inom satellitkommunikation!

ETSIs tekniska kommitté ”Satellite Earth Stations and Systems (SES)” har godkänt en ny arbetspunkt för att uppdatera ETSI EN 302 574-1 V2.1.2 , en harmoniserad standard för mobila jordstationer (MES) som verkar inom frekvensbanden 1 980 MHz till 2 010 MHz (jord-till-rymd) och 2 170 MHz till 2 200 MHz (rymd-till-jord).

Denna standard täcker de väsentliga kraven enligt artikel 3.2 i direktiv 2014/53/EU, med fokus på kompletterande markkomponenter (CGC) för bredbandsystem. Syftet med arbetspunkten är att revidera EN 302 574-1 med avseende på konventionell CGC, med uppdaterade referenser till de publicerade versionerna av EN 301 908, version 13 och 15, samt att göra eventuella nödvändiga ändringar för att vara i linje med nuvarande förväntningar från Europeiska kommissionen och tillgängliga kommentarer.

Satellitsystem utgör en betydande del av våra kommunikationssystem, om du är intresserad av att delta i detta arbete så är du varmt välkommen!

Nyheter24/07/09

Digital Video Broadcasting, ute för omröstning!

För att kunna titta på tv i din sommarstuga har ETSI, tillsammans med EBU, tagit fram EN 302 307-2. Denna standard beskriver andra generationens ramstruktur, kanalkodning och moduleringssystem för sändning, interaktiva tjänster, nyhetsinsamling och andra...

Nyheter24/07/03

Två nya standarder att läsa i sommar!

Nu finns två standarder ute på remiss, med sista dag för kommentarer den 24 september! ETSI Introducerar Ny Standard för Industriella IoT-Applikationer ETSI, Europeiska standardiseringsinstitutet, har nyligen antagit den uppdaterade versionen ETSI EN 303 354...

Nyhetsflöde från ETSI

Var med och forma framtidens kommunikation

Bli medlem i vårt nätverk som samlar svenska branschexperter inom IT och telekommunikation för att påverka utvecklingen av standarder.

Bli medlem